The Witcher 2 – Un sezon bun sau un fiasco?

Pe 17 decembrie 2021, Netflix a lansat sezonul 2 din ”The Witcher”, continuând astfel captivanta poveste prezentată în prima parte a serialului. Timp de opt episoade ne reîntâlnim cu Geralt, Ciri, Yennefer, prea iubitul nostru bard Jaskier și multe alte personaje noi foarte interesante precum Vesemir. 

Începutul este promițător

Primele secunde din acest sezon ne arată cum cei care se ocupă de serial au reușit să învețe din greșelile din prima parte. Ne este prezentat câmpul de după lupta din finalul primului sezon, dispariția lui Yennefer și faptul că Geralt pornește într-o călătorie împreună cu Ciri. 

Povestea este captivantă, iar modul în care a fost alese locațiile și realizarea cadrelor ajută firul narativ să fie și mai impresionant. 

Personal, am fost impresionat de evoluția din punct de vedere vizual, deoarece tot universul pare mult mai mare. Dacă în primul sezon aveai impresia că totul se petrece într-un spațiu relativ micuț, acum totul a crescut de 100 de  ori, devenind o lume vastă și plină de mistere. Creaturile sunt mult mai bine făcute, iar scenele în care apar oferă sentimentul de neliniște și pericol, lucru pe care nu l-am simțit în prima parte. 

Acest sezon a reprezentat o experiență, o călătorie aș putea spune, deoarece primele cinci episoade l-am vizionat dintr-un foc de parcă ar fi un singur episod imens. Următoarele episoade au fost și mai puternice, oferind lupte epice, magie și creaturi care lasă doar cadavre în urma lor. Toate elementele de care țin de vizual, auditiv și de poveste au conturat mediul perfect pentru această lume fabuloasă.

 Dacă nu ai văzut ”The Witcher” te invit să o faci fără regrete, mai ales că Henry Cavill joacă senzațional, iar restul actorilor au evoluat foarte mult.

Related posts