The Power of the Dog – Un film western care nu este precum celelalte

cowboys riding a horse near gray wooden fence taken during dayitme

”Scapă-mi sufletul de sabie; Și viața din ghearele câinilor.” (Psalm 22:20)

Psalmul 22:20 reprezintă ultima replică rostită în acest film care mi-a întrecut așteptările. THE POWER OF THE DOGS este o dramă western, realizată de Netflix, care a primit un număr generos de nominalizări pentru premiile Globul de Aur.

Merită să te uiți la el?

Posibil, termenul de ”western” nu te atrage atât de mult, dar cu siguranță personalități precum Benedict Cumberbatch (care a interpretat personajele Sherlock Holmes sau Doctor Strange) și Kirsten Dunst (cunoscută pentru interpretarea personajului Mery Jane Watson în trilogia Spider-Man din 2002 până în 2007). În momentul în care numele actorilor te-au făcut să îi dai o șansă, o să descoperi un film puternic, profund și captivant.

Acțiunea, la început, este centrată pe doi frați – Phil și George Burbank, dar pe parcurs aceștia se intersectează cu Rose și fiul ei Peter. Fiecare cadru te încântă cu un peisaj natural liniștitor sau scene care prezintă viața la o fermă din Montana în anul 1925.

Scenele cu Phil Burbank (Benedict Cumberbatch) și modul în care acesta interacționează cu celelalte personaje conturează misterul care te face să privești filmul până la ultima secundă.
Personajele sunt frumos scrise, nefiind exagerat, ci făcute să evidențieze clar modul în care se desfășura viața în aceea perioadă.

La finalul filmului, am rămas cu un sentiment ciudat, dar plăcut. Deznodământul a fost neașteptat, iar acest lucru m-a făcut să nu regret că am petrecut două ore în fața televizorului. Consider că am văzut un film bun, unde am putut întâlni actori îndrăgiți, jucând în roluri diferite față de ce am urmărit până acum.

Poți să urmărești The Power of the Dog: AICI

Related posts