Schimbările pentru ranked League of Legends 2023. Am scăpat de smurfs

a woman playing league of legends

După ani grei în care sistemul de ranked în League of Legends nu a fost cel mai precis, reușind să pună în același meci jucători de competențe diferite, doar pentru că aveau aceeași divizie, se pare că, într-un sfârșit, vom scăpa de smurfs în LoL anul viitor. Uite care sunt, începând cu 2023, schimbările pentru ranked în League of Legends.

Încă din 2020, Riot Games a declarat că lucrează la un sistem de ranked în care va diferenția jucătorii în funcție de skill, nu de divizie. De atunci și până de curând, nu s-au auzit foarte multe pe acest subiect, ba unii chiar credeau că e vorba despre o altă chestie anunțată ce nu va fi vreodată implementată. 

Marți, un post oficial de pe blogul Riot Games a anunțat că lucrează la un sistem de ranked prin care jucătorii nu vor mai fi amplasați în meciuri pe baza diviziei lor vizibile, ci în funcție de skill. Ce înseamnă asta? Începând cu sezonul viitor, se pare că vei fi pus în echipe bazate pe MMR-ul tău, ceea ce înseamnă că divizia vizibilă (Gold, Platinum etc.) nu va mai fi atât de importantă, ci felul în care joci, obiectivele pe care decizi sau nu să le faci și cât de bine reușești să-ți dezvolți laning phase-ul. Normal, asta o să ducă la situații în care playerii de Diamond ce achiziționează conturi de Iron sau Bronze pentru smurfing vor fi puternic afectați, deoarece, până la urmă, nu vor mai putea să aibă parte de 300 de winuri consecutive împotriva jucătorilor de nivel mai scăzut. 

Ce este MMR-ul și de ce contează pentru schimbările pentru ranked din League of Legends?

MMR, prescurtarea de la MatchMaking Rating, este un număr folosit de jocurile online pentru a reprezenta competența unui jucător. MMR-ul este calculat în funcție de numărul de meciuri câștigate, vision score per match, raportul de kills and assists vs deaths, participarea la obiective și numărul lor capturate și așa mai departe. Dacă dorești să citești mai multe despre cum funcționează în detaliu MMR-ul și cum va influența schimbările pentru ranked în League of Legends în 2023, citește informațiile oficiale puse la dispoziție de către Riot Games

În schimb, compania nu pune la dispoziția jucătorilor o platformă oficială prin care aceștia pot să-și vadă MMR-ul și nici dacă ar putea să și-l îmbunătățească foarte ușor. Platformele third party sunt, ca de fiecare dată, singura soluție prin care poți să-ți dai seama dacă joci ca un Silver 4 sau ca un Gold 4. Trebuie menționat că, în schimb, foarte multe platforme de acest tip nu dau cele mai bune rezultate, fiind diferite de la un site la altul.

.

Related posts