Când caut un anime, încerc să mă desprind de stilul clasic sau de povești de care am mai auzit, dar aici e altă treabă. Fate are rețeta pentru un anime foarte bun, războinici și Sfântul Graal, exact de ce ai nevoie.
Cu acest anime am o relație mai specială, lasă-mă să-ți povestesc cum am ajuns să mă uit la el, dar și cât de mult mi-a plăcut prin stilul pe care l-a abordat. Ca de fiecare dată, e greu să convingi pe cineva să înceapă un anime de care nu a auzit, cel puțin din întâmplare, chiar dacă oferi câteva argumente bune. Știi și tu cazuri. Pot spune că, la un moment dat, m-am numărat printre acei oameni care se lasă destul de greu atunci când vine vorba de a viziona ceva nou, fie că e el serial sau film pe Netflix.
Întâmplarea face ca în primul an de facultate să am un prieten care era mai experimentat în arta vizionarii de animeuri iar discuția noastră despre Fate pe care l-a descris drept un anime foarte bun a început la tigara cinstită după cursurile de la 8 dimineață. În prima fază, am fost puțin reticent la sugestia lui, dar m-am lăsat convins și am început cu primul episod.
Am ajuns să consider că Fate e un anime foarte bun? Iată firul narativ
Universul Fate e unul foarte complex, dar eu voi aduce în discuție doar un fir narativ din aceasta serie. În caz de vrei să te uiți la tot voi lăsa mai jos ordinea cronologică. Din start aș vrea să-i felicit pe cei de la studioul Ufotable pentru munca depusă în decursul a mai multor ani pentru că, da, ei au dorit să ne ofere o trilogie de filme și 2 sezoane. Acțiunea începe cu personajul principal, Emiya Shirou, un licean simplu care se trezește fără să vrea în cea de-a cincea bătălie pentru Sfântul Graal.
Participanților li se dă titlul de „Maestru”, iar cu ajutorul magiei pot invoca un spirit războinic care va lupta de partea lor. În total sunt 7 echipe participante, iar celor care câștigă li se va îndeplini orice dorință. Ce vrea inima lui. Pe parcursul poveștii, Emiya, maestrul lui Saber, își dă seama că singur nu poate câștiga acest război și decide să facă echipă cu Rin Tohsaka, maestrul lui Archer și, totodată, o altă participantă la Războiul Sfantului Graal. Shirou, nefiind un magician excelent, începe să se bazeze pe puterea lui Saber, spiritul lui războinic, dar pe parcurs începe să-și dea seama că răposatul lui tata vitreg, fost participant la bătălia anterioară, a avut o influență mare în viața lui. Acesta îi va moșteni din puterea lui magică, care-l va ajuta să-și depășească condiția, iar din personajul care este aparat de slujitorul lui, el va ajunge eroul care-i apără.
Care este ordinea cronologică din seria Fate
Dacă dorești sa vizionezi un anime foarte bun, Fate este răspunsul, iar eu te voi ajuta cu ordinea cronologică pe care ți-am promis-o. Poți să vezi seria Fate pe Crunchyroll.
1. Fate/Zero
2. Fate/Stay Night: Unlimited Blade Works
3. Fate/Stay Night
4. Fate Grand Order: Zettai Majuu Sensen Babylonia
5. Fate/Stay Night: Heaven’s Feel
6. Fate/Kaleid Liner Prisma Illya
7. Fate/Grand Order (Anime Movie)
8. Fate Apocrypha
9. Fate Extra Last Encore