Filme Uitate: The Discovery, filmul despre sinucidere care se lasă cu overthinking

the discovery, filme despre sinucidere

Moartea este printre cele mai sensibile subiecte despre care poți să vorbești cu o persoană, indiferent de credințele pe care le are. The Discovery este una dintre capodoperele care trece peste această barieră și care aduce în atenția publicului larg, într-un mod ușor timid, că există și filme despre sinucidere. 

Care este premiza din The Discovery

În librăria Netflix există și filme care încearcă să treacă peste cererile publicului, renunțăm la povești spuse pe repede înainte, renunțăm la clișee văzute de zece ori în alte filme. De data asta, discutăm despre sinucidere prin intermediul unui film care, cel mai probabil, te va pune pe gânduri preț de câteva ore și chiar te va face să-ți imaginezi ce s-ar întâmpla în realitate dacă lumea ar afla că există în mod cert, confirmat științific, viață după moarte. După descoperirea asta, filmul duce sinuciderea în atenția tuturor și o transformă într-o artă. 

În timpul filmului avem parte și de o poveste de dragoste, fiindcă nu se putea face un film fără o poveste clasică de dragoste. Ok, dar nu te gândi că ăsta e punctul central, The Discovery este mult mai mult decât atât și, oricât ar fi de greu, trebuie să tratezi filmul ăsta cu maximă seriozitate și te referi la el ca unul ce merită încercat. 

Normal, ca în cazul fiecărui film, este foarte important când vezi filmul ăsta. Depinde dacă decizi să te uiți la filmul ăsta pentru amuzament sau pentru că vrei să vezi unele filme uitate de pe Netflix pe care să le folosești să ajungi într-o perioadă de deep thinking.  Personal, nu-ți recomand să-l vezi când ești într-o stare foarte proastă, mai bine ar fi să cauți ajutor specializat. Dacă ești într-o perioadă de impas sau cunoști pe cineva care se află într-o situație riscantă, apelează la 0800 801 200 – linia antisuicid.

Ce o să te deranjeze în filmul ăsta

Cât despre părțile negative ale filmului, pentru că avem și aici destule, The Discovery tratează într-un mod foarte soft problema sinuciderilor și, chiar dacă bugetul nu a fost destul de mare, actorii nu reușesc să livreze destul de bine pierderea unui prieten sau membru al familiei. Pe lângă expresiile faciale ce par similare cu experiența unei defecări într-o toaletă publică din centrul orașului, mai sunt și momente când expresiile astea sunt acompaniate de un dialog foarte slab. 

Merită să te uiți la el? Da, încă îmi mențin poziția. Rămâne printre puținele filme despre sinucidere, iar procesul de deep thinking de după film este cel care, până la urmă, merită să-l trăiești. Da, poți să încerci asta și fără film, dar atmosfera și decorului realizat inteligent prin panouri care arată numărul de sinucideri amplifică profund tot overthinkingul ce va urma. 

The Discovery are nota 6.2/10 pe IMDb din aproape treizeci de mii de recenzii. Poți să vezi filmul AICI, pe Netflix. 

Filme Uitate este o serie săptămânală prin care îți aducem cele mai interesante și nonconformiste filme despre subiecte sensibile și care, cumva, au reușit să-și facă loc pe serviciile de streaming mainstream. 

Related posts