iPhone 15 nu o să aibă USB-C

iPhone

După credeai că, într-un final, nu o să mai trebuiască să ceri un încărcător de iPhone de fiecare dată când te duci la cineva în vizită, am o veste proastă. Viitorul iPhone nu o să aibă USB-C. 

Recent, Uniunea Europeană a adoptat o inițiativă prin care va obliga producătorii de diferite dispozitive electronice să aibă un singur tip de încărcător. Asta a fost printre directivele care au vizat în mod special Apple, din cauza celebrului port Lightning care a fost principalul mod prin care Apple a făcut bani suplimentari din vânzarea de încărcătoare. 

Când o să aibă iPhone USB-C

Chiar dacă iPhone-ul de anul ăsta nu a venit echipat cu USB-C, se pare că nici iPhone-ul de anul viitor nu o să se conformeze noilor reglementări europene. Motivul este chiar unul simplu, de altfel. Noua directivă a Uniunii Europene ce obligă producătorii să producă dispozitive cu portul USB-C va intra în vigoare de-abia pe 28 decembrie 2024. 

Chiar dacă directiva a fost adoptată să intre în vigoare pe data de 27 decembrie 2022, perioada de doi ani a fost aleasă ca o perioadă de tranziție și amortizare legislativă pentru fiecare stat membru al Uniunii Europene.

De altfel, portul Lightning a fost considerat un impediment pentru foarte mulți utilizatori, mai ales de cei care sunt nevoiți să-și aducă propriul încărcător în timpul unei vizite. Și eu, de altfel, nu am suportat conceptul ca un telefon să fie echipat cu un cu totul alt port de încărcare decât celelalte dispozitive. Chiar dacă Apple a încercat mereu să iasă din tipar și să fie acel produs exclusivist cu un ecosistem unic și cu accesorii premium, problemele ce țin de schimbările climatice au pus o piedică companiei. 

IPhone 15 urmează să fie lansat începând cu anul viitor și, în funcție de dorința companiei, poate opta pentru portul universal USB-C sau va continua să vândă telefoane ce se încarcă cu clasicul port Lightning.

Related posts