Jocuri din 2023: Șase ore de sex, vrăjitori și speranțe

Atomic Heart / Hogwarts Legacy / Screenshot - Collage Rutina Zilei

După un 2022 care nu a venit cu titluri notabile, asta dacă excludem God of War Ragnarok și Elden Ring, jocurile din 2023 sunt destul de numeroase și, spre surprinderea tuturor, ba chiar s-ar putea să avem o luptă acerbă pentru titlul de Game of the Year

Hogwarts Legacy pare a fi printre cele mai bune jocuri din 2023

De departe, unul dintre cele mai așteptate jocuri din 2023 este Hogwarts Legacy, un joc ce are loc cu mult înaintea acțiunii din Harry Potter. Premiza jocului este simplă: ești un nou vrăjitor ce a ajuns la Hogwarts și trebuie să descoperi secretele școlii de magicieni, să reușești să înveți diferite vrăji care să te ajute să treci mai ușor peste anumite nivele și, fără îndoială, să-ți permită să experimentezi emoția de a face parte din Gryffindor. 

Hogwarts Legacy, potrivit informațiilor pe care am putut să le culegem din trailer, îți va permite să-ți customizezi după bunul plac caracterul și, bineînțeles, îți va permite să-ți alegi una din cele patru case disponibile în universul Harry Potter – Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw, and Slytherin. 

Mai mult, o să poți avea un mount cu care să-ți rezolvi treburile vrăjitorești mult mai repede, dar nu este clar numărul de variante pe care o să-l avem la dispoziție și nu este clar dacă va fi un mount special pentru casa din care facem parte. 

Un alt lucru care mi-a atras atenția a fost sistemul de customizare al unei baze, generic vorbind, pe care îl ai. O să poți amplasa diverși copăcei și alte obiecte de decor într-o anumită zonă și, fără îndoială, acestea vor fi deblocate printr-un sistem de in-game currency sau prin leveling. Da, așa trebuie să arate jocurile din 2023.

Când am văzut prima dată Hogwarts Legacy nu am putut să nu-mi amintesc de vechiul joc Harry Potter and the Philosopher’s / Sorcerer’s Stone, pe care foarte mulți îl aveam piratat prin ODC sau DC++ sau, cumva, reușeam să facem rost de el prin intermediul unui CD de-al unui văr de gradul al treilea. Plimbarea prin Hogwarts mă face, inevitabil, să-mi reamintesc de jocurile vechi cu Harry Potter și toate experiențele pe care am reușit să le am, chiar dacă eram copil și nu cunoșteam povestea universului.

Hogwarts Legacy se va lansa pe PlayStation 5, Nintendo Switch, PlayStation 4, Project Scarlett, Xbox One, Microsoft Windows, în data de 10 februarie 2023.

Assassin’s Creed Mirage – jocul pentru care toată lumea se roagă

După costumul lui Iron Man care a apărut în Assassin’s Creed Valhalla, Mirage este printre titlurile pentru care toată lumea se roagă și speră ca seria să se întoarcă la originile ei, măcăr la Origins, dacă la AC2 și Brotherhood este imposibil. Da, Mirage o să fie unul din jocurile din 2023, dar care dorește să se reîntoarcă în perioada de glorie.

Assassin’s Creed Mirage vine cu promisiunea că acest joc va fi centrat mai mult spre asasini și spre lupta lor împotriva templierilor (sau ce nume o să aibă de această dată). În Mirage o să jucăm drept Basim, asasinul care-ți vine în ajutor în Assassin’s Creed Valhalla și care te învață în câteva secunde leap of faith și alte trucuri de asasin pe care, mai mult ca sigur, el le-a învățat în ani buni de muncă. 

Assassin’s Creed se află pe lista de francize pe care Ubisoft a reușit să le omoare an de an, indiferent de ce nume a purtat titlul. Chiar dacă, așa cum am discutam și într-un articol anterior despre Ubisoft și felul în care și-a asasinat propriile francize, niciun joc din seria AC nu a fost prost, de fapt, ci nu a reușit să se ridice la așteptările fanilor. Motivele sunt diverse: inacuratețea istorică, poveștile făcute pe repede-înainte, dar și bug-uri ce au făcut experiența de joc una foarte neprietenoasă cu average gamerul (da, Unity, despre tine vorbesc).

Cât despre data de lansare pentru AC Mirage, aceasta nu este clară, dar va avea loc undeva în anul 2023. 

Atomic Heart – șase ore de … sex? Nice

Atomic Heart a ajuns în atenția tuturor și s-a pus pe lista de jocuri așteptate din 2023, din cauza a două gemene robot ce au un corp sexy și care au devenit foarte ușor un subiect de meme pe internet. Glumele s-au extins atât de mult încât s-a format și un fake news pe această temă, cum că, de fapt, producătorii pregătesc un cutscene de șase ore de sex pe care le-ai avea cu cele două gemene. Bineînțeles, așa ceva nu o să aibă loc. 

Totuși, pe lângă meme și gemene robot care arată bine, jocul este destul de interesant. Ba chiar poți spune că avem parte de un joc pentru generațiile tinere din 2023.Avem parte de un FPS Science Fiction, fast paced, în care ai posibilitatea să folosești, pe lângă arme, și spell-uri cu care poți, de exemplu, să-ți îngheți inamicii și să ai parte de puțin timp în care poți să te repozitionezi.  

Povestea are loc într-un univers alternativ, în 1955, în Uniunea Sovietică, ăsta fiind și motivul pentru care cele două gemene au două stele roșii în frunte. În timpul celui de al Doilea Război Mondial, URSS a folosit roboți super dezvoltați prin care a reușit să înfrângă Germania Nazistă, URSS fiind, în universul Atomic Heart, cea mai dezvoltată tehnologia țară. Rămâne de văzut dacă povestea din joc va fi una care să redea stilului FPS SF un nume important, cum l-a avut Mass Effect.

Atomic Heart va fi disponibil pe PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Project Scarlett, Microsoft Windows, în data de 21 februarie 2023.

Într-un articol viitor vom discuta în amănunt și despre alte jocuri din 2023: Diablo IV, dar și continuarea jocului The Forest.

Related posts